قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر آماری که افزایش رشد واردات نفت چین را نشان داد و همچنین تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، افزایش یافت.
صندوق بین المللی پول (IMF) پیش بینی کرد قیمت سر به سر یا قیمت تمام شده نفت که کشورهای خاورمیانه برای متوازن کردن بودجه دولتی نیاز دارند، در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ با انتظارات برای بالا رفتن قیمتهای نفت و بهبود اقتصادی، پایینتر خواهد رفت.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی در مورد تغییرات احتمالی قیمت نفت گفت: تغییر قیمت را شاهد خواهیم بود اما نه فقط به خاطر ایران. قیمتها تحتتاثیر مسائل مختلفی تغییر میکند که اصل ماجرا عرضه و تقاضا است.
شرکت مشاوره انرژی وود مکنزی پیشبینی میکند رسیدن به اهداف قرارداد اقلیمی پاریس تقاضا برای نفت را کاهش داده و قیمت نفت برنت را تا ۲۰۵۰ تا ۱۰ دلار در هر بشکه پایین آورد.
دادههای داخلی و دادههای مؤسسه ردیابی کشتی رفینیتیو ایکون نشان داد ونزوئلا با وجود تحریم آمریکا موفق شده است در ماه مارس نفت خام بیشتری را بهطور مستقیم به چین صادر کند و مجموع صادرات این کشور در این ماه کاهشی جزئی داشت.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی میکند متوسط قیمت بنزین معمولی بدون سرب در ماه آوریل تا پایان تابستان که فصل سفر و رانندگی در آمریکاست، برابر با ۲.۷۸ دلار در هر گالن باشد یعنی ۳۰ درصد افزایش نسبت به همین دوره در ۲۰۲۰.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه در واکنش به موافقت وزیران اوپک پلاس برای افزایش تدریجی تولید در ماههای آینده، کاهش پیدا کرد و بخشی از رشد قیمت معاملات قبلی را از دست داد.
نفتآرا- نماینده سابق ایران در اوپک ، قرارداد 25 ساله ایران و چین را ناشی از نگاه ویژه چین نسبت به ایران برای خرید امن توصیف و خاطر نشان کرد بازار سنتی نفت ایران همواره در آسیای شرقی است.